Челси измъкна победата срещу Сток Сити, като се наложи трудно с 1:0 при домакинството си на „Стамфорд Бридж“ от 28-я кръг на Премиършип. Лондончани отпразнуваха 107-годишнината от основаването на клуба със спечелването на важни три точки.

В 4-та минута Бранислав Иванович стреля опасно с глава, но над напречната греда в аут. Шест минути по-късно Гари Кейхил отправи опасен удар по посока на вратата на Бегович, но той показа рефлекс и спаси. Силната игра на домакините продължи и в 16-та минута Рамирес направи запомнящ се пропуск.

Сток Сити остана с човек по-малко в 25-та минута на мача, когато Рикардо Фулър бе изгонен с директен червен картон, след като умишлено и без топка стъпи с бутоните върху дясното бедро на Иванович.

След изгонването на Фулър футболистите на Челси имаха още по-голямо надмощие. В 32-та минута след удар на Тери топката мина над напречната греда. Ситуацията се повтори в 41-та минута, когато Иванович стреля, но отново прати топката високо над гредата.

Дрогба изпълни по много добър начин фаул в 67-та минута, но Бегович показа класа и изби в корнер.

Челси поведе с 1:0 в 68-та минута, когато Мата пусна чудесен извеждащ пас към Дрогба, който след това преодоля Бегович и на празна врата прати топката в мрежата на Сток Сити.

Челси можеше да стигне и до по-убедителна победа в последните минути на срещата. В 88-та минута Хуан Мата стреля от фаул, но топката срещна левия стълб на вратата на Бегович. В последните секунди на срещата Стъридж не успя да преодолее Бегович.

С тази победа Челси се изравни на четвъртото място с Арсенал, като двата отбора имат по 49 точки, но „артилеристите“ са с мач по-малко.

Блекбърн записа важна победа с 2:0 при гостуването на Уулвърхемптън. И двата гола за Роувърс отбеляза Хойлет в 43-та и 69-та минута.

След този успех Блекбърн се измъкна от зоната на изпадащите, като вече има актив от 25 точки и заема шестнадесето място. Уулвърхемптън остана на предпоследната позиция с 22 точки.


szólj hozzá: Chelsea vs Stoke 1:0 Drogba