Челси и Ливърпул отново разочароваха с представянето си, и в 22-я кръг на Премиършип. „Сините” записаха втора загуба в последните си четири мача, а за Ливърпул това бе трето поражение за същия период. Астън Вила пък няма успех в четири поредни кръга, което прати Стилиян Петров и компания вече в зоната на изпадащите.

Уулвърхемптън стана поредният тим, победил Челси, като го стори с 1:0 у дома. Със спечелените три точки „вълците” се измъкнаха и от зоната на изпадащите, макар да са с равни точки с Вила – по 21. Единственото попадение падна още в шестата минута, и дори бе дело на „син” играч. Жозе Босингва си отбеляза автогол, като засече в собствената си врата центриране на Стивън Хънт от корнер.

Постепенно Челси заигра по-добре, но Саломон Калу и Дидие Дрогба нямаха късмет поне да изравнят.

Два гола на Бенжани и един на Мартин Олсон стигнаха на Блекбърн, за да подчини с 3:1 Ливърпул. Олсон откри в 32-та минута, а Бенжани покачи шест по-късно на 2:0. Ливърпул изглеждаше тотално безобиден на „Иууд Парк”, и в 57-та минута домакините вече имаха класическа преднина. Почетният гол за „червените” бе дело на обичайния заподозрян Стивън Джерард в 81-та минута, но капитанът профука дузпа, която можеше да върне интригата, в 84-та.

Стилиян Петров игра 88 минути за Астън Вила, при загубата с 0:1 от Съндърланд. Фил Бардзли донесе изненадващия успех на гостите в 80-та минута, и ги изкачи на шесто място в класирането. Вила пък вече е сред последните три в подреждането.

Мартин Петров влезе като резерва на Родриго Морено в 83-та минута, при равенството на Болтън 1:1 срещу Уигън. Именно Морено откри резултата за домакините, Рони Стам донесе важна точка за борещия се за оцеляване Уигън.


liiivv

Goaa | Myspace Video


wo1-0ce

Goaa | Myspace Video


suu

Goaa | Myspace Video