Челси прекъсна хегемонията на Манчестър Юнайтед в последните години и след разгромен успех с 8:0 над Уигън Атлетик триумфира с титлата във Висшата лига за първи път от 2006 година насам.

Челси се нуждаеше от задължителна победа срещу „латикс” за да бъде сигурна титлата на лондончани. Очаквано домакините започнаха по-агресивно и това им донесе успех още в шестата минута. Флоран Малуда центрира към сънародника си в наказателното поле, който не остави шансове на Полит. В 30-та минута резултатът от срещата изглеждаше предрешен. Гари Колдуел бе изгонен за фаул в наказателното поле срещу Лампард. Самият Лампард пък реализира отсъдената дузпа и покачи на 2:0. Втората част също започна отлично за Челси, след като 54-та минута Саломон Калу засече центриране на Лампард и отблизо направи резултата класически. Четвъртото попадение бе дело на Анелка само две минути по-късно, който се възползва от пас на Иванович. Дидие Дрогба пък увенча отличната си игра и заби пето попадение във вратата на Полит, след като с глава засече центриране на Лампард. Дрогба вкара и шестото попадение за своя тим. Той се разписа отново от дузпа за нарушение срещу Ашли Коул. Африканецът дори оформи своя хеттрик малко преди края на мача - той се възползва от центриране на Джо Коул и матира Полит. Ашли Коул заби последния пирон в ковчега на гостите с гол в 89-та минута.

Така Челси счупи рекорда за най-много голове за един сезон във Висшата лига, а с трите си гола Дидие Дрогба изпревари Уейн Рууни за голмайсторския приз в Англия. „Сините” завършиха сезона със 86 точки, на само една пред втория Манчестър Юнайтед, който също спечели последния си мач за сезона след успех с 4:0 над Стоук Сити. Това е първа титла за Челси от 2006 година насам и общо четвърта в историята на клуба.