Димитър Бербатов бе титуляр и направи асистенция за Манчестър Юнайтед при победа с 4:0 над Стоук Сити у дома в последния кръг на Висшата лига, която обаче се оказа недостатъчна за титлата, след като Челси размаза с 8:0 Уигън и стана шампион.

Тимът на сър Алекс Фъргюсън поведе в 31-ата минута с гол на Дарън Флетчър, който на далечната греда засече центриране на Райън Гигс.

В 39-ата Бербатов напредна отляво и намери в наказателното поле ветерана Гигс, уелсецът не сгреши и покачи на 2:0.

В 54-ата минута резултатът стана 3:0 с автогол на Дани Хигинботъм, а Бербатов бе заменен в 62-ата от младока Федерико Македа. Крайното 4:0 фиксира кореецът Джи-Сунг Парк в 84-ата.

Преди двубоя пък феновете на червените дяволи отново протестираха срещу собствениците на тима от фамилията Глейзър.

Юнайтед не успя да стане шампион за безпрецедентен четвърти път и финишира на второто място, на само точка зад Челси. Утешението за тима от Манчестър през този сезон е спечелената Купа на лигата.

В друга среща от последния кръг на Премиършип капитанът на Астън Вила Стилиян Петров игра пълни 90 минути при домакинската загуба с 0:1 Бърнли с автогол на Ричард Дън в 84-ата минута. Двубоят бе без значение за тима на Вила, който вече бе подпечатал визата си за Лига Европа.

Титулярният състав на Манчестър Юнайтед: Ван дер Саар – Невил, Фърдинанд, Видич, Евра – Нани, Флетчър, Скоулс, Гигс – Бербатов, Рууни