Вратарят на Челси Петр Чех разкри, че е оставил без думи нападателят на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес с уникалното си спасяване в 60-ата минута на вчерашния 1/4-финал между двата тима за ФА Къп.

С невероятната си намеса чешкият национал успя да съхрани преднината от 1:0, след като Чичарито успя да го хване в крачка с удар под гредата. Въпреки това опитният страж успя да избие топката с една ръка над гредата, а феновете на „Стамфорд Бридж“ скочиха на крака, за да го аплодират.

„Спокойно мога да кажа, че това бе едно от най-добрите спасявания в кариерата ми“, каза Чех. „Знаех, че Ернандес дебне на далечната греда и скочих натам, за да покрия максимално много място. Получих допълнителен стимул, щом видях, че топката тръгва в странна посока и успях да вдигна ръката си в последната секунда. Това бе доста трудно.“

„След това Ернандес се приближи към мен и ме попита как, за бога, е възможно да избия топката по този начин“, допълни вратарят.

Неговото спасяване прати Челси в полуфиналите на турнира, където ги чака не някой друг, а шампионът Манчестър Сити. „Ще бъде голям мач, всички се вълнуваме. Няма да ни е лесно, но трябва да победим всички, ако искаме ФА Къп. Затова е без значение с кого ще играем сега или на финала“, завърши Чех.