Бирмингам е съперникът на Арсенал на финала за Карлинг къп, след като „гражданите” победиха с 3:1 след продължения като домакин Уест Хем и продължават напред с общ резултат 4:3.

Гостите поведоха в резултата в 32-та минута, когато Уейн Бридж подаде от тъч към Карлтън Коул, който размина двама футболисти на Бирмингам и с много хубав далечен удар прати топката в десния ъгъл на безпомощния Фостър.


szólj hozzá: Bi0-1We[matchhighlight.com]wmv

В 38-та минута Уест Хем можеше да стигне до втори гол, но след акробатичния удар на Зевон Хайнс топката срещна десния стълб на вратата на Бирмингам.

През второто полувреме на терена имаше само един отбор и това бе този на Бирмингам, който заслужено обърна развоя на двубоя.

В 53-та минута след удар на Крейг Гарднър топката срещна гредата.

Само шест минути по-късно в 59-та се получи разбъркване в наказателното поле на Уест Хем и най-съобразителен се оказа Лий Бойър, който от около 10 метра разстреля Грийн за 1:1.


szólj hozzá: Bi1-1We[matchhighlight.com]wmv

Бирмингам поведе с 2:1 в резултата в 79-та минута, когато Лий Бойър центрира от корнер в наказателното поле на Уест Хем, където Роджър Джонсън засече топката с глава и я прати във вратата на Грийн.


szólj hozzá: Bi2-1We[matchhighlight.com]wmv

В даденото от съдията продължение на редовните 90 минути Гарднър шутира, но топката срещна десния стълб на вратата на Уест Хем и по този начин се стигна до продължения в двубоя, тъй като първият мач завърши с победа с 2:1 за Уест Хем.

В 94-та минута Крейг Гарднър с далечен удар прати топката в долния десния ъгъл на Грийн и по този начин донесе успеха за Бирмингам.

На финала за Карлинг Къп Бирмингам ще се изправи срещу Арсенал.


szólj hozzá: Bi3-1We[matchhighlight.com]wmv