Томаш Росицки изведе Арсенал до изстрадана, но много ценна победа с 2:1 над Уест Бромич в 32-ия кръг на Висшата лига. Чешкият национал вкара и двете попадения за своя тим, който трябваше доста да потрепери в края, след като Пер Мертезакер направи дузпа и бе изгонен с директен червен картон.

Първите минути на „Дъ Хоутърнс“ преминаха при разменено надмощие, като и домакините, и гостите се отчетоха с пропуски. В 12-ата минута Клаудио Якоб бе близо да се разпише с глава след центриране от корнер, но бранител на „артилеристите“ изчисти от голлинията. Якоб веднага опита добавка, но този път не уцели вратата.

Лондончани не се стъписаха, а отговориха по най-добрия начин. В 20-ата хубав пробив на Жервиньо завърши с пас към Росицки и опитният халф стреля с глава покрай вратаря, за да открие резултата.


szólj hozzá: West Bromwich vs Arsenal 0:1 Rosicki

Положенията продължиха да се редят пред двете врати, а почивката не промени особено сценария. В 48-ата минута Бакари Саня опита късмета си, но Бен Фостър с отлична намеса изби в ъглов удар. Англичанинът обаче бе безпомощен секунди по-късно, когато отново Росицки го матира вратаря за 0:2. Този път обаче на плеймейкъра му трябваха два удара, като Фостър отрази първия му опит, но вече разбалансиран бе безпомощен при добавката.


szólj hozzá: West Bromwich vs Arsenal 0:2 Rosicki

Уест Бромич продължи да натиска усилено и упорството им бе възнаграден в 70-ата с дузпа, която бе придружена с червен картон за виновника Пер Мертезакер. От бялата точка Джеймс Морисън намали за 1:2, а до края центриранията към наказателното поле на Арсенал започнаха да валят.


szólj hozzá: West Bromwich vs Arsenal 1:2 Morrison

В 83-ата Ромелу Лукаку преодоля вратаря с удар с глава, ала отново бранител на гостите бе на мястото си, за да изчисти.

Въпреки 5-минутното продължение на мача обаче играчите на Стийв Кларк не успяха да изравнят и „топчиите“ взеха жизнено важни три точки в битката с Челси за четвъртото място. Тимът на Арсен Венгер временно изпревари градския си опонент с една точка – 56 срещу 55, докато Уест Бром не помръдна от 8-ата си позиция с 44.

Още резултати от Висшата лига:

Норич Сити - Суонси Сити 2:2

Стоук Сити - Астън Вила 1:3