В последните два мача от петия кръг в английската Висша лига шампионът Манчестър Сити стигна само до 1:1 срещу борбения Арсенал, а Тотнъм навакса изоставане от един гол срещу Куинс Парк Рейнджърс за крайното 2:1 в своя полза.

На „Етихад“ в Манчестър Роберто Манчини отново се върна към любимото си 4-4-1-1, като намиращият се в чудесна форма Един Джеко получи рядък шанс като титуляр на върха на атаката. Зад него действаше възстановеният от контузия Серхио Агуеро, а Карлос Тевес започна на пейката. Дебют за „гражданите“ направи последната нова покупка Скот Синклеър, но на полувремето той бе заменен от Джак Родуел.

От своя страна Арсен Венгер отново заложи на Вито Маноне под рамката, а капитанът Вермаелен получи почивка и бе заменен от Лоран Кошчиелни в сърцето на отбраната. Аарън Рамзи зае мястото зад изнесения напред Лукас Подолски, докато Санти Касорла бе изтеглен по десния фланг, а Жервиньо – по левия.

Мачът предложи много битка и не чак толкова много голови ситуации, като домакините през цялото време имаха превес при владеенето на топката. „Топчиите“ подходиха както при гостуването си на „Анфийлд“ преди два кръга и разчитаха предимно на контрадействия, като в големи периоди от срещата приемаха играта в половината си.

В крайна сметка статичните положения се оказаха ключът в срещата. В 40-ата минута Давид Силва центрира от ъглов удар вдясно по атаката на своя тим, а Джолиън Лескът скочи най-високо до далечната греда и забоде кълбото в горния ъгъл.

През втората част „небесно сините“ имаха няколко изгодни шанса да решат двубоя, но получиха изненадващ удар в 82-ата минута. Чудесно спасяване на Джо Харт доведе до корнер отляво спрямо вратата му. При центрирането тъкмо Лескът не се намеси добре, подарявайки топката на Кошчиелни, а с десния крак защитникът я прати в мрежата за 1:1.

Сити все пак можеше да се поздрави с три точки в 85-ата минута, когато Маноне отрази изстрел със задна ножица на Компани, а при добавката Джеймс Милнър направи непростим пропуск.


szólj hozzá: Manchester City vs Arsenal 1:1 GOALS HIGHLIGH

Равенството доведе до леко отстъпление и на двата тима в класирането, като шампионът на Англия вече е 7-и с 9 точки, докато Арсенал е пети със същия актив.

ВИДЕО: Арсенал измъкна равен от Ман Сити, Тотнъм с втора поредна победа

източник: Снимки: Reuters

В другия мач Тотнъм хвърли доста сили, за да обърне КПР, след като гостите в 33-ата минута чрез бившият играч на „шпорите“ Боби Замора. Той се възполза от чудесен пас на Алехандро Фаурлин в наказателното поле и разстреля Брад Фридъл.

Играчите на Вилаш-Боаш обаче съумяха да обърнат статуквото на 180 градуса за 2 минути през втората част, макар и с малко късмет. Първо в 59-ата Фаурлин си вкара странен автогол, след като реши да посрещне с гръб една висока топка във вратарското поле, а от него тя спря право в мрежата. В 61-ата Джърмейн Дефоу се оказа на точното място и в точното време при една контраатака, която завърши с шут на Бейл. Вратарят Жулио Сезар успя да отклони кълбото в напречната греда, но след това то отиде право у Дефоу и английският национал не сбърка за 2:1.


szólj hozzá: Tottenham vs QPR 2:1 MATCH HIGHLIGHTS

Така Тотнъм вече е 8-и с 8 точки, докато КПР си остана 19-и едва с две в актива си.