Англия направи първата от двете необходими крачки, за да се класира на Световното първенство в Бразилия. Англичаните победиха с 4:1 като домакини Черна гора в двубой от група Н на световните квалификации. По този начин воденият от Рой Ходжсън отбор се нуждае от победа в последното си домакинство срещу Полша, за да си гарантира класиране за Мондиал 2014.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА АНГЛИЯ НАД ЧЕРНА ГОРА ВИЖТЕ ТУК!

Домакините имаха тотално надмощие през първото полувреме, но не успяха да реализират нито едно от създадените положения пред черногорската врата. В 40-та минута Полексич отрази опасен удар на Таузенд, но след това Рууни стреля при добавката и топката срещна гредата.

Англия поведе в 47-та минута, когато Уелбек стреля, но Полексич спаси, след което Рууни отново се бе пласирал добре и шутира при добавката, а топката мина под плонжа на вратаря на Черна гора и влезе в мрежата за 1:0.

Черна гора можеше да изравни резултата в 56-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Англия Дамянович стреля с глава, но Джо Харт спаси.

Черногорците си отбелязаха изключително нелеп автогол в 62-та минута, когато Уелбек центрира в наказателното поле, а Бошкович матира Полексич и прати топката в собствената си врата.

Футболистите на Черна гора веднага се опитаха да отговорят и след далечен удар на Стеван Йоветич топката срещна гредата.

Англия продължи да атакува и в 68-та минута Рууни преодоля Полексич, но реши да не вкарва в опразнената врата, а пусна към Джерард, който направи непростим пропуск. Минута по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на Черна гора Дани Уелбек стреля, но Полексич показа добър рефлекс и спаси.

Черна гора отбеляза почетен гол в 71-та минута, когато Бечирай подаде към Дамянович, а той прати топката във вратата на Джо Харт.

Англия отново си върна преднината от два гола в 78-та минута след много хубаво изпълнение на Андрю Таузенд, който разстреля Полексич.

Англия получи правото да изпълни дузпа в допълнителното време на мача, когато Кечойевич фаулира Даниел Стъридж в наказателното поле на Черна гора и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Даниел Стъридж, който оформи крайния резултат в срещата – 4:1.

В другия мач от групата Украйна победи с минималното 1:0 като домакин Полша и се приближи до участие на баражите за Световното първенство.

Единственото попадение в срещата отбеляза Андрий Ярмоленко в 64-та минута.

В последните мачове от групата Англия приема Полша, Украйна гостува на Сан Марино, а Черна гора посреща Молдова.

Класиране в група Н:

1. Англия 19 точки

2. Украйна 18

3. Черна гора 15

4. Полша 13

5. Молдова 8

6. Сан Марино 0