„Англия чака достатъчно дълго за организирането на световни футболни финали и е време да поеме домакинството през 2018 година”, заяви вицепрезидентът на Международната федерация по футбол (ФИФА) от Тринидад и Тобаго - Джак Уорнър, след като първоначално бе против кандидатурата на англичаните.

Коментарите на Джак Уорнър, в които той критикува ролята на Англия във футбола в Европа, предизвикаха протестите на бившия президент на Английската футболна асоциация Джоф Томпсън.

"Дойде времето Англия отново да организира световно първенство. Англичаните са измислили тази игра, а последните световни финали там бяха преди 42 години. Ще се радвам, ако първенството през 2018 година се проведе в Англия", заяви Уорнър пред Скай Спортс.

Уорнър добави, че ще се радва, ако Англия изиграе контролна среща с родината му Тринидад и Тобаго през юни като част от тържествата по случай 100-годишнината на английската футболна асоциация.

Джак Уорнър е считан за един от най-влиятелните хора във ФИФА и приближен човек на президента Сеп Блатер.

Англия и Тринидад и Тобаго имат само един мач досега - в груповата фаза на световното първенство в Германия през 2006 година, който завърши 2:0 за Англия.