Хуан Верон каза, че разликата между сър Алекс Фъргюсън и Свен Горан Ериксон е огромна. Аржентинецът направи един от най-слабите си сезони под ръководството на Фърги, докато в Лацио, когато наставник там бе шведът, футболистът се радваше на голяма популярност.

Ериксон е винаги до играчите си. Той обича да им говори да ги слуша, всеки един футболист може да отиде при него и да сподели, ако има някакъв проблем”, каза Верон.

Фъргюсън си има помощник, който върши всекидневната работа с футболистите и е много по-сложно да се видиш със самия специалист насаме. Той е като генерал, докато Ериксон е като приятел. Всички от играчите се страхуват от сър Алекс. Шотландецът е прекалено сериозен и директен в съблекалнята. Не е звяр, но когато видиш разгневеното му, почервеняло лице, направо се смразяваш”, сподели още Хуан.

„На „Олд Трафорд” винаги провеждаше дълги аналитични сесии след всеки мач. Той е много критичен и не спестява нищо на момчетата си”, продължи аржентинският национал.

„И двамата специалисти си приличат по едно нещо – мразят да губят. Те са перфекционисти и изискват това от играчите си. Все пак Ериксон ми даде повече шанс за игра и повече свобода да разкрия способностите си. В Юнайтед искаха да променя стила си, което представляваше голям проблем за мен. Фъргюсън желаеше да се играе бързо, без да се контролира топката, което не ми допадаше”, каза още Верон.

„Ериксон обича бързи атакуващи играчи като Мартин Петров и Елано. Италианецът Роландо Бианки също много ще пасне в Манчестър сити. Те са здрави физически, като бойци са, а това качество е много полезно във Висшата лига”, завърши футболистът.