Наставникът на Арсенал Арсен Венгер сподели, че бившият треньор на Челси Жозе Моуриньо е оказал голямо влияние върху футбола във Висшата лига. Французинът изрази учудването си, че колегата му не е гледал на престоя си на „Стамфорд Бридж” в дългосрочен аспект.

„В общи линии ми е тъжно, тъй като мисля, че Моуриньо е много качествен треньор. Аз вярвам в стабилността на техническия щаб и затова ми се струва, че неговото уволнение не е добра новина за футбола”, каза Венгер.

„Не сме били в добри отношения с него, но в последно време нещата започнаха да се променят. Това не променя факта, че уважавам работата му и това, което е постигнал. Разбира се, че е страхотен мениджър. Пристигна в Челси в момент, когато отборът бе тръгнал нагоре; той завари един добър състав, Жозе обаче внесе нещо от себе си и направи „сините” победители. Той заслужава много кредит, тъй като е изключително трудно да печелиш в Англия”, продължи френският специалист.

„Когато продължи контракта си, мислех, че поема по нашия път със сър Алекс Фъргюсън и ще остане в клуба си доста дълго време. Явно, това не е случаят”, сподели още Арсен.

„Познавам Грант много добре. С него се намирам в много добри отношения. Когато бе селекционер на Израел, той посети няколко клуба, най-накрая дойде в Англия чрез връзки, които двамата споделяхме – оттогава поддържаме контакт. Много талантлив наставник е. Не знам дали само временно поема тима или ще върши тази работа в дългосрочен аспект. Очаквам да видя, какви промени ще направи”, завърши треньорът на „артилеристите”.