Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер бе изключително щастлив да види своите момчета да побеждава европейския клубен шампион Милан насред „Сан Сиро”. „Топчиите” се наложиха с 2:0 като гост и заслужено намериха място на четвъртфиналите в Шампионската лига. Сега вече според Венгер тимът му може да мечта е за дубъл – титла в Премиършип и трофей в Европа.

„Мечтата ни е да постигнем дубъл, отборът е жаден за успехи,” заяви той минути след мача. „Усещам, че днешната победа ще ни помогне да спечелим и титлата в Англия. Преди двубоя, момчетата казаха, че просто искат да играят и да се забавляват. Но това е невероятно. Мисля, че това е само началото, още една голяма стъпка напред.”

„Изиграхме срещата по начина, по който искахме и аз съм много горд с момчетата,” продължи французинът. „Според мен за един толкова млад тим е изключително позитивно да победи отбор от класата на Милан, това ще води напред целия ни клуб.”

„Решихме, че не трябва да оставяме топката на Пирло и Кака и заслужаваме похвала, че успяхме да го сторим 90 минути,” добави Венгер.

Загубата на Милан само потвърди, че „росонерите” през този сезон просто са неспособни да играят добре у дома. „Винаги е трудно след победа да кажеш дали ти си играл добре, или противника ти – зле. Аз уважавам Милан и знам, че на всеки може да се случи да загуби у дома,” коментира въпроса щастливият Арсен Венгер.