В мач реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига Милан загуби с 0:2 на своя „Сан Сиро” от Арсенал и отпадна от турнира, след като в първия мач двата отбора завършиха 0:0. По този начин "артилеристите" детронираха настоящия европейски и световен клубен шампион. „Росонерите” така и не успяха да отбележат гол в осминафиналния сблъсък между двата отбора.

Домакините започнаха силно мача, но след 20-та минута Арсенал изравни играта и успя да започне да прави по-сериозни опасности пред вратата на Желко Калач.

В 34-та минута Адебайор подаде на Фабрегас, който с хубав удар уцели напречната греда на вратата на Милан.

През второто полувреме играта не се промени и Арсенал продължи да владее инициативата, а в 69-та минута Карло Анчелоти се принуди да смени Филипо Индзаги, който с нищо не се отличи, а на негово място се появи Джилардино, който не донесе необходимата острота в нападението на „росонерите”. „Артилеристите” продължиха да държат инициативата в центъра на терена и Милан рядко имаха възможност за атака.

В 84-та минута халфовата линия на Милан сбърка при едно разиграване на топката и тя попадна в Сеск Фабрегас, който с хубав удар простреля вратаря на домакините Желко Калач.

Във втората минута от даденото от съдията продължение Тио Уолкът подаде на Емануел Адебайор, който с премерен удар отбеляза първия си гол в Шампионската лига от началото на сезона и по този начин оформи крайния резултат в срещата.