Арсен Венгер е убеден, че светът ще спре за 90 минути днес, за да наблюдава сблъсъка между неговия Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Мениджърът на „топчиите” няма търпение до началото на дербито, което е в 14:45, за да се изправи отново срещу един от основните си конкуренти – сър Алекс Фъргюсън. Венгер е сигурен, че неговите млади футболисти могат да „отстрелят” Юнайтед пред аудитория от милиарди фенове.

Френският наставник обяви: „Светът ще спре, за да гледа този мач. Ние искаме да се откъснем на върха, като спечелим и надиграем Юнайтед. Липсваше ни съперничеството с тях през последните две години. Тогава нямахме шанс за титлата и затова мачовете помежду ни не бяха така напрегнати, както в миналото. Сега обаче този мач е най-важното нещо – а не какво се случва в тунела преди или след него,” добави Венгер, явно визирайки думите разменени преди години между Патрик Виейра и Рой Кийн. (видео)

Венгер добави: „Може би отборите ни сега притежават повече техника и не залагат толкова на физически сблъсъци, както беше преди няколко години. Разбира се, отношението е напълно сериозно. Просто ги няма Виейра и Кийн.”