Мениджърът Арсен Венгер отрече твърдението на жената Ашли Коул Черил Туийди, че в съблекалнята на Арсенал се говори на английски, а френският се използва само за комуникиране между някои от играчите.

Певицата от Гърлс Алауд заяви преди няколко дни, че съпругът й е напуснал топчиите, тъй често е изпадал в ситуацията, да няма с кой да размени две думи на родния си език, тъй като бившите му съотборници не са говорели английски.

В момента в състава на Арсенал има само двама англичани – Тео Уолкът и Джъстин Хойт.

„Общият език е английският, но не можеш да спреш шест или седем играчи да говорят на френски, ако те са французи”, заяви Венгер.

„Понякога това е незавидна ситуация за играч, който е англичанин, но не мога да спра това, тъй като не съм открил някой играч, който може да ги изрази по-добре на някой език освен английския, ако той не е техен собствен. Трудно е да се пребориш с това.”

„Ние плащаме на учители, когато те пристигат в тима. Ако говоря на отбора, го правя на английски”, каза още Венгер, който признава, че когато е работел в Япония се е чувствал в подобна ситуация – стоял е без да разбира нищо от това, което си говорят играчите около него.