Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер ще има сериозни ресурси за нови трансфери през лятото. Според „Индипендънт” французинът ще разполага с 45 милиона паунда, с които да направи своя отбор конкурентноспособен на най-добрите в Европа.

Добрата новина за Венгер е дошла след резултатите от последната финансова година. Очаква се клубът да прибере рекордна печалба за отчетния си период, който свършва на 31 май 2009-а. Освен от футбол, „артилеристите” прибират сериозни печалби и от бившия си стадион „Хайбъри”, който е превърнат в търговски център с парк и магазини. Съоражението привлича все повече купувачи, от които в клуба ще влязат 30-40 милиона паунда.

Това означава, че през летния трансферен прозорец Венгер ще има сериозни ресурси за нови попълнения. Смята се, че Арсенал вече е сключил договорка с нападателя на Бордо Маруан Чамак, който ще премине на „Емирейтс” през лятото като свободен агент. Освен това, „артилеристите” се интересуват от бразилския халф на Ювентус Фелипе Мело и нападателя на Интер Марио Балотели.