Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер побърза да охлади ентусиазма на феновете, че "топчиите" могат да се борят за титлата в Англия. В момента те са втори в класирането, но могат да бъдат изместени от там в понеделник от Манчестър Сити. 

Все пак, "артилеристите" изостават само със седем точки от лидера Челси, но са с мач повече от тима на върха. До края на сезона остават вече само седем кръга и целта не е нереалистична, но французинът не иска да дава излишни надежди на привържениците. 

"Математически, ние имаме шансове за титлата. Но само математически. За да сме шампиони, това означава да победим във всички мачове до края и да се надяваме, че Челси ще се издъни неведнъж. Затова нека се фокусираме само върху нещата, които са в наши ръце."

"В началото на сезона изпуснахме много точки, защото големи имена от състава ни бяха контузени. По едно време имахме цели шест мача със само една победа и това ни се отрази в класирането", сподели Венгер. 

Така по-приемливата цел за лондончани е да намерят място в Топ 4, за да играят и догодина в Шампионската лига. Това се удава всеки сезон на Венгер, а след победата над петия Ливърпул с 4:1 вчера, това изглежда все по- реално постижимо.