Арсенал постигна повече от задължителна победа над един от преките си конкуренти за място в първата четворка Ливърпул. "Артилеристите" изиграха вдъхновена първа част, в която нанизаха три попадения и си направиха мача лесен, за да бият в крайна сметка с 4:1. 

Всичко беше решено в последните осем минути на първата част. Тогава Ектор Бейерин, Месут Йозил и Алексис Санчес нанизаха три бързи попадения в мрежата на Симон Миньоле, а след почивката Джордан Хендерсън от дузпа само успя да намали резултата и това до голяма степен отряза мераците на мърсисайдци за Топ 4. В края Оливие Жиру само оформи погрома над "червените". 

Иначе мачът започна във вихрено темпо за "топчиите". Санти Касорла отправи първия удар в мача още в 3-та минута, а в 6-та дойде и първият сериозен пропуск. Тогава грешка на Коло Туре позволи на Аарън Рамзи да излезе сам срещу Симон Миньоле, но ударът на уелсеца беше избит виртуозно с една ръка от вратаря. 

Домакините налитаха опасно в началото, но в средата на полувремето постепенно отстъпиха инициативата на съперника си. Това се отрази в няколко шанса пред Давид Оспина. Най-чистият от тях беше в 18-та минута, когато Лазар Маркович беше изведен зад защитата и реши да пусне към връхлитащия Рахийм Стърлинг, но му пусна прекалено силно и страхотният шанс беше пропилян. 

След това играта се изравни, за да се стигне до вихрените минути в края на частта. Първият гол от поредицата в мрежата на мърсисайдци падна в 37-та минута. Тогава Аарън Рамзи пусна към Ектор Бейерин отдясно на наказателното поле, испанецът навлезе и с прекрасен диагонален изстрел не остави шансове на Миньоле. 

Само две минути след това Месут Йозил за втори път огорчи Миньоле. Това стана след перфектно изпълнен пряк свободен удар, при който белгийският страж направи една излишна крачка и това му попречи да улови топката, пратена в неговия ъгъл. 

Интригата направо приключи в 45-та минута, когато преднината на Арсенал стана класическа. Тогава пак Аарън Рамзи намери страхотно Алексис Санчес пред наказателното поле, чилиецът преодоля защитник и с мощен шут препарира Миньоле за трети път - 3:0. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея отново домакините бяха по-активният тим. Сериозен шанс да направи резултата 4:0 имаше Оливие Жиру, чийто удар с глава от вратарското поле беше избит виртуозно от Миньоле с една ръка в 57-та минута. 

Едва след това Ливърпул пробва да отвърне, но освен два далечни удара на Емре Джан и Джордан Хендерсън нямаше какво друго да се отбележи. Надеждите на тима се върнаха за малко в 76-та минута. Тогава Ектор Бейерин направи дузпа, при която трябваше да получи втори жълт картон,но му беше спестен. От 11-те метра Хендерсън вкара и намали на 1:3. 

Но и да е имало някакви надежди за мърсисайдци, те приключиха в 81-та минута, когато Емре Джан получи втория си жълт картон и остави тима си с десет души. Това уби интригата до края, а само остана време Арсенал да възстанови преднината си от три попадения след гол на Оливие Жиру в 90-та минута след асистенция на Бейерин и всичко приключи. 

Така Арсенал записа седмата си поредна победа в Премиършип и дори може да мечтае за титлата. "Артилеристите" имат 63 точки на втората позиция, с четири по-малко от лидера Челси, но и с два мача повече. Ливърпул пък остава пети с 54 точки и може съвсем скоро да се прости с надеждите за Топ 4.