Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разкри новината, която всички очакваха. Защитникът Матийо Дебюши е с извадено рамо, като му предстоят още прегледи, за да се разбере колко точно ще отсъства. 

Футболистът излезе от терена още в 12-та минута след сблъсък с Марко Арнаутович. Лекарите ддълго се суетяха около него, но в крайна сметка прецениха, че трябва да бъде сменен и на негово място влезе Ектор Белерин. 

Още по време на мача той е преминал преглед на ядрено-магнитен резонанс. Интересното е, че "топчиите" имат това скъпо медицинско съоръжение в близост до съблекалнята си и първоначалните изследвания вече са проведени. 

"За съжаление, рамото на Матийо е извадено и ще бъде извън терена за известно време. Колко точно, ще разберем след следващия преглед. Хубавото е поне, че някои момчета се върнаха след травми и ще имам широчина на състава", сподели Венгер. 

Лошото е за самия Дебюши, който пропусна три месеца от началото на сезона заради контузия в глезена. Сега ще му се наложи да постои в лазарета още няколко седмици, за да се възстанови от поредния си проблем.