Арсенал се реваншира на феновете си за загубата от Саутхемптън в миналия кръг по най-добрия начин. "Артилеристите" победиха с 3:0 Стоук Сити у дома и отново чукат на вратата на Топ 4 във Висшата лига. 

"Топчиите" решиха двубоя още преди почивката. Тогава Лоран Кошчиелни и Алексис Санчес отбелязаха две от попаденията, а веднага след подновяването на играта чилиецът с втория си гол уби окончателно интригата. 

Мачът започна с масиран натиск на домакините. Първоначално Томаш Росицки имаше шанс да открие резултата, но Асмир Бегович го спря. Но лондончани не чакаха дълго, за да открият резултата. 

Това стана още в 6-та минута. Тогава вездесъщият Алексис Санчес центрира перфектно от корнер и оставеният непокрит на границите на вратарското поле Лоран Кошчиелни с глава прониза Бегович за 1:0. 

Но хубавите новини за Арсенал просто нямаше как да не бъдат помрачени от вест за поредната контузия. В 11-та минута от терена с дислоцирано рамо излезе Матийо Дебюши, който тъкмо се беше върнал от тримесечно лечение на глезена. Сега се очаква да е аут за още няколко месеца. 

Тази негова травма обаче не повлия на игровото поведение на "артилеристите". Оливие Жиру имаше два шанса да удвои преднината на тима си, но не успя да го стори. И все пак второ попадение преди почивката падна. 

Негов автор беше дежурният реализатор на "топчиите" Алексис Санчес в 33-та минута. Тогава той получи страхотен пас от Томаш Росицки в наказателното поле, справи се със защитник и замахна да стреля в далечния ъгъл, но прати топката в близкия на вратаря Бегович и го изненада - 2:0. 

При този резултат дойде и почивката, а момчетата на Арсен Венгер бяха амбицирани да не допускат сривове и след нея. Затова си "опекоха работата" още в началото на второто полувреме. 

В 49-та минута Алексис Санчес стреля от пряк свободен удар по земята и отново не остави шансове на Асмир Бегович, с което оформи и класиката в този мач, а това се оказа и последният гол в двубоя. 

До края домакините се забавляваха и можеха да реализират още поне три гола. Санти Касорла, Тио Уолкът и Алексис Санчес обаче не бяха концентрирани в завършващата фаза и така Арсенал се поздрави с успеха. 

Благодарение на успеха лондончани 36 точки, колкото има и четвъртият Саутхемптън. "Светците" обаче са с по-добра голова разлика, а и им предстои мач с Манчестър Юнайтед. Стоук Сити пък си продължава да си живурка в средата на таблицата.