Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер за пореден път изрази критичното си мнение относно евентуалните промени, които могат да настъпят в първенството, като добавянето на още един кръг, който да се играе извън страната. Нещо повече, според наставника, ако това се случи, Премиършип може би ще заприлича на „цирк”.

„Принципно не съм против иновациите, защото това би популяризирало още повече Висшата лига и английския футбол, но все пак трябва да има някакви критерии, за да сме сигурни, че това ще е в полза на футбола”, сподели Венгер.

„Трябва да помисля по-сериозно над ситуацията, но ако парите са приоритетът за това, можете да забравите, защото футболът ще се превърне в цирк”, сподели треньорът пред Eurosport.

„Около 90 процента от феновете на английската Висша лига от другите страни не могат да попаднат на стадионите ни. Приятелските мачове обаче едва ли ги устройват. Като не им даваме възможност да гледат двубоя от самия стадион, ние проявяваме неуважение към тези привърженици”, сподели Венгер.