Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обвини наставника на Портсмут Хари Реднап, че е избрал прекалено защитна тактика в завършилия 0:0 снощен двубой между двата тима.

Французинът заяви, че домакините са се стремели единствено да рушат играта на топчиите, вместо да опитат да се надиграват.

„През второто полувреме играха с десет човека отзад” – каза Венгер – „Те имат опитна защита, но и халфовата им линия бе фокусирана върху отбраната. Не съм разочарован от това, което направи отборът на Хари Реднап.”

Те се справиха добре, но няма да действат така във всеки мач. Те допуснаха четири гола срещу Ливърпул и този път бяха готови да хвърлят всичките си усилия в защита”, каза Венгер.

Арсенал не успя да вкара гол в мач от Премиършип за пръв път през този сезон и отстъпи първото място в класирането след нулевото реми.

„Какво предлагате да правим, когато не притежаваме достатъчно топката? Да атакуваме ли?”, запита Хари Реднап.

„ Знаехме, че ако се отворим в защита, ще бъдем наказани. Не искам да споря с Арсен, той си има собствено мнение. Но все пак ние сме Портсмут. Какво очаквате от нас да направим срещу Арсенал?”, отвърна мениджърът на Портсмут.