Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер спечели дуела с Луис ван Гаал. Двамата специалисти имат зад гърба си огромен опит, но френският треньор се оказа по-подготвен за четвъртфинала на ФА Къп.

Нещо повече, за да постигне целта си, Венгер получи подкрепата на прогонен от Юнайтед футболист.

Лондончани отстраниха „червените дяволи“ след 2:1 на „Олд Трафорд“, а победния гол за гостите реализира бившият играч на Юнайтед Дани Уелбек.

„Ние искаме всеки да се представя добре на терена, дори и когато футболист играе срещу своя бивш отбор, за да покажем, че имаме страхотни играчи. Но не е лесно да се справиш в психологически при подобни случаи“, сподели Венгер.

„Уелбек успя да се фокусира върху играта си и се представи по начина, по който самият той искаше. Той показа психическа устойчивост“, допълни наставникът.

„Уелбек искаше да спечели, той е отборен играч, интелигентен е. Той е голям талант и се представя много добре и за националния отбор на Англия“, сподели още Арсен Венгер.

Нападателят получи известна доза освирквания, след като бе заменен през второто полувреме на мача, който се игра на „Олд Трафорд“.