Носителят на трофея на ФА Къп Арсенал се класира за полуфиналите на турнира. Лондончани се наложиха с 2:1 над Манчестър Юнайтед. Изключително интригуващият двубой, който се игра в страхотно темпо с положения пред двете врати, се проведе на „Олд Трафорд“.

Бившият „червен дявол“ Даниел Уелбек вкара победния гол за Арсенал, с което изпрати своя тим напред. Преди това се разписаха Начо Монреал и Уейн Рууни. През второто полувреме Анхел Ди Мария бе изгонен за необмислена постъпка срещу съдията.

Двубоят започна двуостро, с бързи атаки към двете врати. Първият гол обаче се оказа в мрежата на Юнайтед. В 25-ата минута след прекрасна многоходова атака, преминала през двата фланга, Алекс Окслейд-Чембърлейн намери Начо Монреал, който с диагонален удар откри за 1:0. По този начин испанският футболист вкара първия си гол за настоящия сезон.

Още с изпълнението на центъра, Манчестър Юнайтед успя да върне попадението. След атака отдясно, Анхел Ди Мария опроверга критиците си, като центрира прекрасно в наказателното поле, а Уейн Рууни засече с глава за 1:1.

В 42-ата минута Войчех Шченсни трябваше да спасява мрежата си след точен удар на Анхел Ди Мария. Минута по-късно Санти Касорла изпълня пряк свободен дар, при който Де Хеа отигра с майсторство, като улови топката, която бе в очертанията на вратата.

Преди почивката Маруан Фелайни стреля по земя и отдалеч, но не успя да затрудни вратаря на Арсенал.

Луис ван Гаал реши да действа веднага след края на първото полувреме. Майкъл Карик и Фил Джоунс се появиха на почивката за Манчестър Юнайтед, на местата на Люк Шоу и Андер Ерера.

В 62-ата минута Арсенал отново излезе напред в резултата. Дани Уелбек отбеляза гол. Валенсия изпрати дълга топка към вратаря Де Хеа, той излезе напред, но се размина с топката, а изскочилият сан Дани Уелбек наказа бившия си клуб за 2:1.

Последваха чудесни възмоности за Крис Смолинг и Маруан Фелайни, но топката така и не влезе в мрежата на гостите.

В 73-ата минута Давид Де Хеа се прояви като истински майстор спасявайки отбора си от ново попадение след изключителен удар от воле на Санти Касорла.

В 76-ата минута Анхел Ди Мария получи червен картон, заради необмислено действие срещу съдията. Аржентинецът падна артистично на терена след леко съприкосновение със съперник, а реферът му вдигна жълт картон за симулация. Разгневен от решението Ди Мария хвана съдията отзад за фланелката, което му докара изгонване от терена на „Олд Трафорд“.

Няколко минути преди края, в момент на „безизходица“ Аднан Янузай се хвърли артистично в наказателното поле, но главният рефер видя това и не отсъди дузпа в полза на домакините.

В крайна сметка добрите изяви на Арсенал донесоха класиране на тима на Арсен Венгер за полуфиналите на ФА Къп. За този етап вече се класира Астън Вила. Арсенал обаче ще срещне победителя от двойката Брадфорд - Рединг, които ще преиграват.