Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер отправи любопитна реплика към Ливърпул преди тазвечершното дерби между двата отбора от третия кръг на Висшата лига. Французинът заяви, че не може да изпита особена симпатия към „червените“ заради напускането на Рахийм Стърлинг, тъй като преди две години те отказаха да продадат Луис Суарес на лондончани.

„Топчиите“ се опитаха да вземат уругваеца през 2013 година, като пратиха оферта от 40 милиона и 1 един паунд, като смятаха, че така ще задействат освобождаваща клауза в контракта му. Ливърпул обаче се противопостави на сделката, а година по-късно продаде Канибала на Барселона за 70 милиона евро.

Това лято мърсисайдци се разделиха и с друг основен играч в лицето на Стърлинг, който стана най-скъпата покупка на Манчестър Сити с платените 49 милиона паунда.

„Ливърпул сами взимат своите решения. Те отказаха да ни продадат Суарес, така че сега не мога да изпитвам особена симпатия към тях“, коментира Венгер.

„Аз лично ценя високо Стърлинг, и вие ще се убедите в това след няколко години. Не мисля, че той разигра кой знае каква драма при напускането си. Просто през трансферния прозорец такива неща се случват. По време на сезона момчето беше тихо и не правеше глупави изявления. Не мисля, че се вдигна чак такъв шум. Дали той ще им липсва? Все пак е качествен играч. Преди две години, когато Ливърпул играеше със Стърлинг, Суарес и Стъридж, те вкараха над 100 гола. Да постигнеш това във Висшата лига е специално, нуждаеш се от играчи с качества, за да го направих. Стърлинг е такъв“, добави Венгер.

Двубоят между Арсенал и Ливърпул е от 22 часа тази вечер и e достъпен на онлайн платформата Gong Play. Мачът ще бъде предаван пряко и в ефира на телевизия Diema Sport.