Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер отговори на нападките, отправени към него от спортния директор на Тотнъм Деймиън Комоли. Босът на „шпорите” заяви, че френския треньор се „разболявал физически” след загуба. Бившият скаут на Арсенал разкри, че Венгер не можел дори да се храни, след като отборът му претърпи поражение.

Наставникът на „артилеристите” призна, че колегата му е прав. Според французина да се чувстваш зле след неуспех е част от футбола. Венгер смята, че ако човек не е свързан истински емоционално с играта, няма никакъв шанс да успее като мениджър.

„Четох по вестниците изказването на Комоли, който разкри, че понасям по лош начин загубите. Но по какъв друг начин може да се понесе едно поражение?, попита реторично Венгер по време на пресконференцията преди лондонското дерби с Тотнъм. Днес „топчиите” гостуват на „Уайт Харт Лейн” в мач от шестия кръг на Премиършип.

„Не трябва да се занимаваш с футбол, ако не те боли, когато губиш. Ако не умееш да страдаш, няма да успееш никога в треньорската професия. Признавам, че никога не съм в добро здраве, когато губя. Моите емоции са неразривно свързани със здравето ми”, сподели френският специалист.

„Е, понякога успявам да прикрия емоциите си доста добре, друг път – не толкова. Някой мъдър човек е казал, че всяка победа минава покрай теб, а всяка загуба остава с теб. Съгласен съм”, каза Венгер.

Мениджърът смята, че ако си част от велик клуб, пораженията стават още по-болезнени. „Чувствам се ужасно, когато падаме, защото всяка загуба в този отбор е криза”, разкри Венгер.