Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че една „тактическа грешка“ е коствала двубоя срещу Манчестър Юнайтед, след като Андрей Аршавин сбърка при победния гол на гостите вчера.

Феновете на „Емирейтс“ дадоха ясно да се разбере, че са против смяната в 74-та минута, когато Аршавин замени Алекс Окслейд-Чембърлейн, въпреки че младокът точно бе изработил изравнителното попадение за „топчиите“.

Венгер отказа да акцентира прекалено много на този момент, но все пак призна, че е оказал своето негативно влияние.

„При 1:1 изглеждаше, че ще спечелим. Но в края една тактическа грешка ни коства мача. Не искам да наблягам прекалено много на това, но и една секунда невнимание може да е фатална“, каза Венгер пред Sky Sports.

„Мога да разбера феновете, че не бяха доволни след смяната. Особено след като не даде нужния резултат. Но Чембърлейн започва да се уморява. Той бе и болен през седмицата. А Аршавин е капитан на Русия. Имаш 18-годишно дете, което прави своя дебют във Висшата лига, а от другата страна – капитан на страната си. И някой ми оспорва смяната. Нека бъдем сериозни“, добави мениджърът на Арсенал.

„Треньор съм от 30 години и съм извършил 50 000 смени. Не е нужно да се оправдавам за всяко решение, което взимам“, каза още той.