Наставникът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че може да бъде треньор поне още 20 години.

„Някоя сутрин може да се събудя и да си кажа, че тази работа вече не ми се върши. Това обаче все още не се е случило”, заяви старши треньорът на „артилеристите”.

„Животът ми е само футбол, футбол и пак футбол. Така и не успях да се променя. Имал съм възможности в миналото да се занимавам с други неща – да отида в телевизията, например. Всеки път обаче осъзнавах все повече, че не бих могъл живея без футболната игра”, сподели още той.

„Ентусиазмът и духът ми са същите като преди 20 години. Може да са същите и след още 20. Факт е, че за да продължиш да вършиш тази работа, трябва да поддържаш форма и да имаш енергия”, разкри още френският специалист.

„Трябва да притежаваш и някаква подобна на животинска сила. За да успееш да мотивираш играчите, трябва да притежаваш ловния инстинкт на животното. Победата трябва да ти е в кръвта. Когато си млад треньор, инстинктът за победи е голям, но знанието малко”, добави Венгер.

„С възрастта, този баланс се променя и нещата се разменят. Остава ти само разумът и знанието. Това е и моментът, в който трябва да се откажеш. Ако обаче те напусне мъдростта, тогава имаш сериозен проблем”, завърши наставникът на Арсенал.