Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер предпочете да коментира бразилския футболист на ПСВ Айндховен Алекс, вместо играта на собствения си тим, след като „топчиите” бяха отстранени от холандския отбор в Шампионската лига.

„Алекс спечели битката сам, което е малко прекалено. Той затегна максимално защитата им и ги спасяваше всеки път. Той бе разликата между двата отбора и лесно надиграваше всеки наш играч във въздуха.”

Венгер не пропусна да отбележи връзката на Алекс с омразния му Челси. „Сините” държат правата на защитника, но той не може да играе в Англия, тъй като няма достатъчно мачове за националния отбор на страната си.

„Челси имат пари да купуват най-добрите играчи – това не е нещо ново. Не знам точно правилата, но не мисля, че той е единственият такъв футболист, който Челси притежават.”

Относно равенството в мача на ”Емирейтс стейдиъм” и отпадането след общия сбор от 2:1 за ПСВ, наставникът на Арсенал заяви още:

„Трудно е да преглътнеш такова поражение, много сме разочаровани. Имахме много възможности за втори гол и беше жестоко да не успеем да вкараме. Нямахме шанс и в двете полувремена от изгодни позиции. Първият мач се повтори и тази вечер. Многото срещи ни се отразяват зле и сме позагубили част от остротата си.”

Арсенал е аут и от двете турнирни надпревари на Острова. „Не мисля, че финалът на Карлинг Къп бе провал за нас. Отпаднахме от ФА Къп и това вече бе много неприятно. Но в сравнение с това днес, всичко друго изглежда като убождане.”

„Сега трябва да се борим за място в Шампионската лига, за нас е задължително да се класираме възможно най-високо и да се опитаме да минем Ливърпул в класирането.”

„Имахме и позитивни изживявания, но като цяло последните седмици бяха ужасни.”