Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер все още не се отказал от идеята да привлече Луис Сураес от Ливърпул. Французинът не се впечатли особено от последните изявления на Джон Хенри, собственикът на „червените“, който категорично отхвърли такъв сценарий като възможен.

Лондончани смятаха, че са успели в намеренията си с оферта от 40000001 паунда, но тя бе отхвърлена от борда на мърсисайдци.

Запитан дали думите на Хенри ще го разубедят от преследването на уругвайския голаджия, Венгер отвърна: „Не, защото се намираме по средата на трансферния прозорец и се оглеждаме за възможности да подсилим отбора си.“

„Не съм чел неговите изявления, но или ще стане (трансферът – б.р.), или не. Ние вярваме в поведението, което сме избрали. Нямам какво да кажа повече към това, което вече е изговорено по трансфера на Суарес. Ако той се случи, то ще бъде по напълно уважителен към Ливърпул начин.“

„За да стане един трансфер факт, ти трябват съгласията на три стран и – купувач, продавач и играч. Знаем какво правим. Ливърпул към момента не са съгласни. Дали ще променят мнението си или не – няма как да знаем. Ще уважим решението им. Суарес е една от нашите цели. Ако той не се продава, ще трябва да го приемем“, завърши Венгер.