Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс реагира остро по повод интервюто на Луис Суарес пред английските медии, в което уругваецът откровено напада клуба. Според нападателя, „червените“ саботират трансфера му в Арсенал. Ливърпул вече отказа две оферти от лондончани, като втората бе на стойност 40 млн. паунда, а вчера собственикът на клуба Джон Хенри обяви, че няма никакво намерение да продава най-добрите си футболисти.

„Не сме правили никакви обещания – категорично никакви – и в случая няма неспазване на обещания. Клубът и представители на Суарес имаха няколко разговора и той знае точно за какво става дума. Без съмнение, това което прочетох е доста разочароващи – моята работа обаче е по-голяма от това. Моята работа е да се боря и да защитавам клуба. Той знае какви разговори сме имали и те ще останат лични. Ще предприема строги и решителни действия. Налице е тотално неуважение към клуба – абсолютна липса на неуважение към клуба, който му е дал всичко. Абсолютно всичко“, коментира Роджърс след поредната победа на „червените“ над Валеренга с 4:1.

Наставникът на Ливърпул допълни, че очаква извинение от Суарес. „Ливърпул е един от най-големите клубове в света, не може да има такова неуважение. Ще искам извинение, преди да се случи каквото и да е било за в бъдеще“, каза Роджърс.