Полузащитникът на Арсенал Матийо Фламини е разкрил пред мениджъра Арсен Венгер, че през годините, които прекара далеч от клуба, е изпитвал носталгия към „топчиите“.

29-годишният французин подписа с лондончани през лятото като свободен агент, след като договорът му с Милан изтече, а условията, които „росонерите“ му предложиха, не го удовлетвориха.

Фламини игра 4 години за „артилеристите“, преди да отпътува за Италия, където игра през последните 5 сезона. „Днешният Фламини е много по опитен от онзи, с когото разполагах преди почти десетилетие. Той вече знае какво трябва да прави, за да бъде на топ ниво“, коментира Венгер.

„Аз обаче мисля, че той изпитва още по-голяма привързаност към клуба, защото сега вече е осъзнал какво е изпуснал, когато напусна Арсенал. Той се върна със страхотно желание. Трябва обаче да призная, че имах предубеждения относно това да подпиша с него, защото не обичам да привличам един и същ играч два пъти. Но Матийо ме убеди с открити и честни думи, с които ме увери, че иска да играе тук“, завърши Венгер.