Арсен Венгер определи своите футболисти от Арсенал като "парализирани" по време на първото полувреме на знаменития петъчен мач с Ливърпул, завършил 3:3.

Mamma mia, какъв мач! Шоу, но без победител на Арсенал-Ливърпул

В първите 45 минути "топчиите" не успяха да отправят удар в очертанията на вратата на съперника, който водеше с 1:0 на почивката.

"През първото полувреме бяхме парализирани и замръзнали - играехме прекалено дълбоко. Раздадохме много топки и бяхме по-бавни. Беше на психологическа основа и приличаше на мача с Манчестър Юнайтед, когато имахме лош старт", обясни Венгер.

"Но на почивката беше само 1:0, а можеше мачът да е приключил. През втората част показахме качествено и характер. Спечелихме повечето точки от загубени позиции и виждате защо."

"Казах на футболистите, че доброто е, че губим само с 0:1, имахме отлична възможност да променим нещата. Нямахме какво да губим, искахме да опитаме."

"Знаехме за бързината на Ливърпул, но дълбоката защита не бе това, което искахме от отбора. Понякога е най-добра да играеш високо, за засада. Ако играеш прекалено дълбоко, те имат пространство да задържат топката, а това може да е опасно."

"Съжалението е, че при 3:2 бяхме наивни в защита за третия им гол, но беше невероятен мач. На почивката щях да се съглася на точката. Винаги съжаляваш, когато си водил с 3:2, но като цяло бе справедлив резултат", допълни Венгер.