Легендата на Арсенал Арсен Венгер заяви, че клубът е в добра форма, независимо че се намира на дъното на Висшата лига.

„Топчиите“ направиха най-лошия си старт на сезон в Премиършип след три изиграни кръга от 67 години насам, като съставът на Микел Артета е без точка и вкаран гол. Пораженията от Челси и Манчестър Сити не бяха изненадващи, но тимът започна кампанията си със загуба от новака Брентфорд с 0:2. Артета е под огромно напрежение да промени нещата и бе подкрепен от Венгер.

„Аз съм на 71 години. Дадох на клуба най-добрите години от живота си. В момента съм просто фен. Днес клубът е в добра форма. Те имаха два трудни мача срещу Челси и Манчестър Сити. Тимът има потенциал и се надявам да се завърне към победите“, сподели французинът за Bild.

Загубата от Сити бе очаквана, но начинът по който съставът отстъпи с 0:5 бе повод за притеснение у Арсенал и техните фенове. Арсенал не успя да отправи точен удар, а полузащитникът Гранит Джака бе изгонен с директен червен картон в 35-та минута. Това бе едно от най-лошите представяния на отбора на фона на трансферите в Арсенал това лято.

Арсенал ще получи възможността да се върне към победите при домакинството на Норич, когато клубният футбол се завръща след паузата за националните отбори на 11 септември. Новакът е на една позиция над лондончани в класирането, също без актив, и всичко друго освен успех ще бъде считано за катастрофа за „топчиите“. Тимът изостана от Челси, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм след годините, последвали напускането на Венгер. Той си тръгна от „Емиратс“ през 2018, а отборът за последно спечели Висшата лига през 2004.