Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал беше зарадван от лекарския щаб на "червените дяволи" веднага след мача с Кристъл Палас снощи. Тимът му победи с 2:1, но даде цели три "жертви" по време на двубоя. 

Смените на холандеца бяха изцяло принудителни, като му се наложи да извади Крис Смолинг, Уейн Рууни и Люк Шоу заради различни проблеми. Оказа се обаче, че те не са толкова сериозни, колкото изглеждаше. 

"Люк Шоу отнесе един лакът в лицето и носът му беше разкървавен, той се чувстваше замаян и затова решихме да го отведем в болницата. От там казаха, че няма нищо сериозно и ще поднови тренировки още от следващото ни занимание."

"Рууни имаше някаква лека болка в крака, но и тя се оказа, че не е проблем, който да ни тревожи. Но трябваше да го сменя, за да не рискуваме излишно. Колкото до Смолинг, той имаше крамп в крака и се наложи смяна, защото и не игра добре", сподели Ван Гаал. 

Тези новини за холандеца са повече от добри, защото имаше съмнения, че може да загуби някого от основните си играчи за подготовката през лятото, както се случи с Майкъл Карик през седмицата.