Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал защити решението си да пусне Аднан Янузай на непривичния пост вътрешен халф по време на равенството 1:1 със Съндарланд.

Най-титулуваният тим в Англия все още търси първата си победа през новия сезон във Висшата лига, след като в предишния първи кръг падна с 1:2 от Суонси Сити като домакин.

При гостуването на „Стейдиъм ъф Лайт“ белгийският национал се появи на смяна в 63-ата минута вместо Дарън Флетчър. Крилото довърши мача като опорен полузащитник, макар на пейката за „червените дяволи“ да бе Шинджи Кагава, който е по-зрял и би могъл да се превъплъти в подобна роля.

„Не е обичайно да имаш четирима контузени в халфовата линия“, каза Ван Гаал, визирайки още Майкъл Карик, Маруан Фелаини и Андер Ерера. „Всеки клуб, в който нещата стоят така, има проблем.“

„Точно заради това пуснах Янузай като халф. И защото като треньор, искат да печеля. Казах, че ни трябват креативни пасове и си мислех, че Янузай може да ни ги донесе. Това е причината.“

„Той игра там и си личеше, че не е свикнал на тази позиция. Аднан обаче даде каквото можа, и не мога да изисквам повече от него“, допълни Ван Гаал.