В лагера на Манчестър Юнайтед са взели извънредно решение да върнат на „Олд Трафорд“ своя футболист Нани, който в момента играе под наем в Спортинг Лисабон.

Само 12 седмици, след като „червените дяволи“ решиха да изпратят португалеца в Спортинг до края на сезона, мениджърът Луис ван Гаал е изразил желание отново да разполага с крилото.

27-годишният играч бе изпратен в Лисабон като част от сделката по трансфера на Маркос Рохо. Заради нея Спортинг не плаща наем за Нани, а освен това Юнайтед плаща голяма част от заплатата му.

По това време Нани рядко получаваше игрово време и всички страни бяха доволни от сделката. Ван Гаал обаче не е доволен от факта, че единственото истинско крило в състава му е Анхел Ди Мария, заради което иска да увеличи опциите си. Освен това той е впечатлен от формата, която Нани демонстрира в Спортинг – 6 гола в 13 мача, сред които 3 попадения в 4 мача в Шампионската лига.

Не е ясно обаче дали от португалския гранд ще са доволни на подобен развой. Очаква се в такъв случай те да получат допълнителна сума по трансфера на Рохо, а Юнайтед да плаща заплатата на евентуалния заместник на Нани.