Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че е видял подобрение в играта на своя тим срещу Съндърланд в сравнение с мача срещу Суонси, който бе загубен от „червените дяволи“. Днес Юнайтед стигна само до 1:1 и записа първа точка за новия сезон във Висшата лига.

„Целта ни в този мач бе да създадем повече възможности и да отбележим голове. Не успяхме да създадем много шансове, но през второто полувреме доминирахме повече отколкото срещу Суонси. Това е плюс, но трябва да създаваме повече възможности за гол“, коментира Ван Гаал.

„Трябва да признаем и борбата от страна на противника. Топката често достигаше до Рууни и Ван Перси, но тогава липсваше подкрепата на полузащитниците. Комбинациите не бяха достатъчно добри. Единствената причина, поради която се дава дузпа е, когато опонент докосне крака на футболиста. Ван Перси и Ашли Йънг бяха докоснати. Йънг прокара топката през своя противник и тогава бе докоснат от него. Реферът може да даде дузпа, но не трябва да говорим кой знае колко за това. Можем да говорим за нашите подавания, които не бяха достатъчно добри“, каза още мениджърът на „червените дяволи“.