Отборът на Манчестър Юнайтед отново не успя да запише победа под ръководството на новия си мениджър Луис ван Гаал. В мач от втория кръг на Висшата лига, „червените дяволи“ стигнаха само до 1:1 при визитата си на Съндърланд.

Наставникът на гостите Луис ван Гаал трябваше да направи три промени в състава си в сравнение с първия мач за сезона във Висшата лига срещу Суонси, който „червените дяволи“ загубиха. В игра за Юнайтед се появиха Робин ван Перси, Антонио Валенсия и Том Клевърли, които замениха Хавиер Ернандес, Хесе Лингард и Андер Ерера.

Въпреки промените в стартовия състав на Манчестър, тимът на Ван Гаал отново започна колебливо мача, като още в началните минути домакините от Сънръдланд имаха две добри възможности за гол, от които обаче не успяха да се възползват.

Гостите обаче бяха безпощадни още при първата си по-опасна атака. Антонио Валенсия получи топката отдясно, където имаше достатъчно свободно пространство, за да напредне и да центрира ниско в малкия пеналт. Топката рикошира леко в бранител на Съндърланд и попадна във връхлитащия Хуан Мата, който от два метра я вкара в опразнената врата.

Въпреки ранното попадение за Юнайтед, футболистите на Гус Пойет продължиха да гледат по-често към противниковата врата. В 30-ата минута домакините стигнаха до корнер, след който дойде и изравнителното попадение. Ларсон центрира прецизно от ъгловия удар, Робин ван Перси не успя да играе с топката, а дебнещия зад него Родуел нанесе неспасяем удар.

През второто полувреме двата тима не успяха да се изненадат, въпреки че нападателите и на двата отбора имаха добри възможности пред себе си.

В крайна сметка Юнайтед отново не успя да запише успех във Висшата лига. За Съндърланд пък това е второ равенство от началото на кампанията.