Едно от новите попълнения на Ливърпул – Джорджинио Вайналдум си постави конкретна цел по отношение головете, които трябва да отбележи през сезон 2015/2016. Холандският национал заяви, че очаква да реализира минимум 10 попадения за мърсисайдци през приближаващата кампания.

Дошлият срещу 25 милиона паунда футболист записа дебют за „червените“ при успеха с 2:0 над Милан в Калифорния, САЩ. Бившият ас на Нюкасъл намекна с играта си, че е не много далеч от достигането на оптимална форма. Целите му за сезона обаче са доста по-амбициозни от това просто да играе редовно.

„Аз съм алчен за голове и ще правя същото и през сезона – ще търся шансове да бележа. Правех го във Фейенорд, в ПСВ Айндховен, в Нюкасъл. Винаги искам да вкарвам“, коментира 25-годишният Вайналдум.

„Единствената причина да го правя е, че имам качествата да вкарвам. Имам качества, които ще ми позволят и да създавам положения за съотборниците си. Винаги мога да съм по-добър, понеже и изпускам доста. Тази мисъл е постоянно в главата ми. Всеки път, когато излизам на терена, се стремя да вкарам.“

„Смятам, че играч от моето ниво трябва да вкарва минимум по 10 гола на сезона. Винаги съм твърдял това. Понякога постигаш повече, понякога по-малко. Ето, през миналия сезон вкарах 11 гола за Нюкасъл. Целта ми сега е да вкарам поне 10 – това ще искам от себе си“, завърши Вайналдум.