Манчестър Сити ликува в неделната вечер на „Уембли”, след като надви след дузпи (4:3) Челси във финала за Купата на Лигата. Радостта е голяма за тима на Хосеп Гуардиола, след като „гражданите” станаха вторият най-титулуван отбор за трофея след Ливърпул.

Е, именно срещу Ливърпул трябва да се борят „гражданите” в спора за тазгодишната титла на Англия, а мачът с Челси донесе много главоболия на испанския мениджър.

Защитникът Аймерик Лапорт бе принуден да напусне мача още на почивката, след като бе заменен от Венсан Компания. 24-годишният футболист, който струваше на Сити 57 милиона паунда през януари 2018-а година, е един от основните бранители в отбора, вкарвайки четири гола в 36 мача във всички надпревари досега. Травмата на Лапорт е все още неуточнена за колко точно време ще го извади от терените на Острова.

Финалът за Купата пък донесе още неприятни вести за Гуардиола, след като Фернандиньо получи травма в самия край на редовното време. 33-годишният футболист е ключов футболист в състава на Гуардиола в средата на терена, а показателите на Сити без него не изглеждат хич добри. Отборът допусна две загуби без бразилеца през тази година във Висшата лига – срещу Лестър и Кристъл Палас. През тази кампания той има 25 мача във Висшата лига зад гърба си.

Запитан за състоянието на футболистите си на пресконференцията, Гуардиола отговори: „Играчите ми почувстваха болки в мускулите и може би ще са аут за следващите няколко седмици”.

Съставът на Гуардиола изостава с точка зад лидера Ливърпул в Англия, но води уверено при головата разлика. Именно този аспект би се гледал, ако се стигне до равни точки след 38-те кръга в Англия. До края обаче Сити му предстои труден тест срещу Тотнъм на 20-и април преди пренареденото гостуване на Манчестър Юнайтед. Мачът трябваше да се играе през март, но от ФА го пренасрочиха за 24-и април, тъй като и двата отбора имат турнирни ангажименти. Ако контузиите на Лапорт и Фернандиньо се окажат тежки, то Сити ще трябва да се справя с тежкия период без двама от основните си играчи.