Наставникът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон изрази надежда, че ситуацията около договора на Майка Ричардс ще се нормализира много скоро.

Английският бранител има още три години от контракта си с „гражданите”, но от клуба му предложиха нов договор, който да обвърже дългосрочен аспект бъдещето на тъмнокожия защитник с „небесносините” и по този начин да откаже клубовете, които проявяват интерес към неговия подпис.

Ричардс попада в радара на Арсенал, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси.

Ериксон заяви, че Ричардс е сред основните му състезатели, дори 19-годишният футболист ще носи капитанската лента днес, в мача срещу Астън Вила.

„Искам да знам бъдещето му много скоро. Очаквам тази седмица да разбера, какво ще става. Не ме учудва, че името му е свързвано с Челси и Манчестър Юнайтед, но искрено се надявам, че ще успеем да го задържим при нас. Ако успеем да го убедим да подпише нов контракт с нас, това ще е най-добрата сделка за нашия отбор до момента”, каза Ериксон.

„Дори не мога да си помисля, каква би била цената му на трансферния прозорец в момента. За нас той е безценен. Негов трансфер би разбил всички рекорди, не го казвам защото съм мениджър на Сити, мисля че всички могат да оценят качествата му”, сподели още Свен.