Кой ще бъде господарят на Манчестър? Това се питат английските таблоиди часове преди най-вълнуващия мач от 10-я кръг на Висшата лига. Юнайтед или Сити? Отговорът малко по-късно...Точно в 15.30 часа стартира битката между „червените дяволи“ и „граждаите“, която по традиция обещава да бъде интересна.

Преди двубоя Сити влиза с преднината от 4 точки. Воденият от Мануел Пелегрини тим е на 3-о място във временното класиране със 17 точки, а Юнайтед е 8-и с 13. Това разположение фаворизира в известна степен „гражданите“, но макар и клиширано, в тези дербита няма фаворит.

На такова мнение и са в и лагера на Юнайтед. Мениджърът на отбора Луис Ван Гаал сподели преди срещата, че няма за какво да завижда на съперника си. Той обяви, че се гордее с играчите си и отбеляза положителните тенденции в представянето на тима му.

На свой ред, дошлият през лятото на „Олд Трафорд“ Анхел ди Мария коментира, че в тези срещи приятелство на терена няма и допълни, че на преден план излиза битката за успеха.

Същевременно Мануел Пелегрини не скри симпатиите си към доскорошния играч на Реал Мадрид, но сподели, че финансовият феърплей е осуетил привличането му на „Етихад“.

Добри новини споходиха мениджъра на Юнайтед преди дербито. Появиха се информации, че Радамел Фалкао ще бъде на разположение на Ван Гаал. Не така обаче стоят нещата при съперника. Давид Силва ще бъде извън терените три седмици, след като се травмира в мача за Купата на Лигата срещу Нюкасъл, когато Сити загуби с 0:2 и напусна надпреварата.

МАЧЪТ МЕЖДУ ЮНАЙТЕД И СИТИ МОЖЕ ДА ПРОСЛЕДИТЕ В ЕФИРА НА ДИЕМА, КАКТО И НА GONG PLAY.