Рекордната покупка в британския футбол Анхел ди Мария няма да има никакви сантименти към аржентинските си приятели в Манчестър Сити по време на дербито с неговия Манчестър Юнайтед в неделя. 

Неговите съотборници от аржентинския национален отбор Серхио Агуеро, Мартин Демикелис и Пабло Сабалета в момента носят екипа на "гражданите". Но въпреки че поддържа добри отношения с тях, бившият играч на Реал Мадрид ще забрави за приятелството в мача в неделя. 

"През годините съм изградил страхотни връзки с тях и независимо какви са цветовете на екипите ни, ние ще продължим да поддържаме приятелски отношения. Но в деня на мача забравям за това."

"Когато се видим в тунела преди началото на двубоя, най-нормалното нещо ще е да си кажем здрасти и да си стиснем ръцете. Ще се прегърнем, ще си поговорим, но няма да забравим, че защитаваме различни каузи през 90-те минути на терена", сподели Ди Мария. 

В навечерието на дербито мениджърът на Сити Мануел Пелегрини предизвика смут, като призна, че е бил близо до привличането на аржентинеца, но правилата за финансов феърплей са го възпрели и затова сега е при градския съперник. 

"Не знам за такова нещо, никога не съм бил наясно за интерес от Манчестър Сити към мен. Хората, които дойдоха с цялата документация и с желание да ме привлекат, бяха от Юнайтед."

"Още като разбрах за интереса им към мен, за мен нямаше колебание да подпиша. Предизвикателството тук е много голямо", сподели Анхел ди Мария в навечерието на голямото дерби на Манчестър.