Рой Ходжсън няма да има възможността да привлече скъпи попълнения през зимния трансферен прозорец, тъй като новият собственик на Ливърпул – компанията New England Sports Ventures (NESV), иска да сложи край на финансовото разточителство в клуба. Според американците, именно това е причината за слабата форма на тима през последните години.

NEVS купи Ливърпул преди седмица срещу 300 милиона лири, като след това веднага последва финансова ревизия на случилото се на „Анфийлд” в последно време. Американците са изразили своето притеснение от големите трансферни суми и заплати, които са се изливали по нови попълнения.

За шест години, Бенитес е похарчил повече от 230 милиона – без заплатите, за нови играчи, информира „Daily Telegraph”. Рой Ходжсън пък в първото си лято на „Анфийлд” похарчи 25 милиона лири за Раул Мейрелеш, Кристиан Поулсен, Брад Джоунс, Пол Кончески.

„Трябва да бъдем умни. Трябва да сме ефективни. Когато похарчим един долар, трябва да е разумно. Не можем да си позволим договори на играчи, които нямат логика в дългосрочен план. Ще сме смели, агресивни и умни. Това е страхотно предизвикателство”, коментира шефът на NESV Джон Хенри.