През отминалия уикенд Евертън успя да измъкне точка у дома срещу състава на Тотнъм, макар че изоставаше до 94-ата минута на срещата. Дълбоко в добавеното време „карамелите“ отбелязаха изравнително попадение и стигнаха до крайното 2:2.

Това равенство бе доста добре прието от феновете на Евертън, а според повечето от тях, любимият им отбор е показал огромно желание за борба и битка до самия край на срещата.

Сега, подобно мнение изрази и един от ветераните в състава Ашли Йънг. Според бившия играч на Астън Вила, Интер и Манчестър Юнайтед в Евертън волята и непримиримостта са основните козове на тима, където цари и пълно обединение.

"Знаете ли, мисля, че обединението е в основата на всичко. Смятам, че срещу Тотнъм за пореден път показахме огромна воля, дух и желание да се борим. Считам, че мениджърът върши страхотна работа в това отношение и той е в основата да се представяме по подобен начин. Разбира се, никой не отрича, че през уикенда имахме и късмет, защото Тотнъм можеше доста по-рано да си реши мача, но ние останахме в двубоя и използвахме шанса си", започна Йънг.

"Воля, дух и непримиримост, тези три качества ни описват най-добре, защото просто ние не търсим извинения и не се оправдаваме. Излизаме във всеки мач за победа и искаме да спечелим колкото се може повече точки. Факт е, че това наказание, което ни бе наложено и отнемането на 10 точки, сериозно затормози отбора психически, но ситуацията е такава и ние трябва да я приемем. Ще продължаваме по същия начин и сме готови на всичко, за да може в края на сезона да запазим мястото си във Висшата лига", каза бившият английски национал.