В лагера на Челси са убедени, че реферът Мехуто Гонсалес ги е лишил поне от равенство срещу Интер, в снощния двубой от Шампионската лига на „Сан Сиро”. Италианският тим се наложи с 2:1, но според лондончани, съдията е спестил чиста дузпа, за нарушение срещу Саломон Калу.

Най-интересното е, че защитникът на Интер Валтер Самуел си призна, че е трябвало да има наказателен удар: „Беше дузпа, но арбитърът ми харесва.”

„Сигурен съм съм, че имаше дузпа, но реферът не наду свирката си, а аз не желая да го коментирам,” заяви мениджърът на Челси Карло Анчелоти. „Знам, че той е добър съдия, с много опит, но късметът не бе на наша страна, и дано на реванша това да се обърне. Играхме добре, но не на такъв резултат се надявахме.”

Полузащитникът на Челси Франк Лампард добави: „Дузпа за нас, и червен картон за техен играч със сигурност щеше да окаже огромно влияние върху мача. Самолон бе съборен, но какво можем да направим вече?! Може би заслужавахме повече, но се надявам, че важните решения ще са в наша полза в Лондон.”