Интер постигна трудна победа с минималното 2:1 при домакинството на Челси в първи осминафинален мач от Шампионската лига, който се игра на „Сан Сиро”. Жозе Моуриньо постигна поредна победа срещу Карло Анчелоти.

Мачът започна отлично за „нерадзурите”, които още във 2-та минута поведоха в резултата, след като Самуел Ето’о подаде към Уесли Снайдер, който продължи към Диего Милито и той размина добре Джон Тери и прати топката във вратата на Петър Чех.

В 15-та минута Челси можеше да изравни резултата, но след удар на Дидие Дрогба топката срещна напречната греда.

Интер можеше да удвои своята преднина в 34-та минута, когато Самуел Ето’о бе изведен в добра позиция в наказателното поле на Челси, но камерунецът не успя да отправи удар.

В последните секунди на първото полувреме Саломон Калу бе изпуснат от защитниците на домакините и нахлу в наказателното поле, където бе съборен от Валтер Самуел, а съдията Мехуто Гонсалес не свири чиста дузпа.

Второто полувреме започна добре за Челси, след като в 51-та минута Бранислав Иванович подаде добре към Саломон Калу, който с точен удар от границата на наказателното поле на Интер прати топката в левия ъгъл на Жулио Сезар.

Интер отново дръпна напред в резултата в 55-та минута, когато Естебан Камбиасо стреля, след което топката бе блокиран от защитник на Челси и отново се върна в аржентинеца, който този път разстреля Чех пращайки топката в левия му ъгъл.

В 60-та минута Петър Чех се контузи и бе заменен принудително от Енрике Иларио.

До края на мача футболистите на Интер се отбраняваха добре и положенията пред Сезар бяха малко.

Реваншът на стадион „Стамфорд Бридж” е на 16-и март.