Причината за слабата игра на Челси във финала за Купата на лигата в неделя, загубен с 1:2 от Тотнъм, най-вероятно е скандал, избухнал в събота, на последната тренировка на сините преди двубоя на Уембли.

Неназован източник от Стамфорд Бридж е споделил пред вестник „Сън”, че на заниманието е имало сблъсък между помощник треньора и Хенк Тен Кате и капитана Джон Тери.

Холандският асистент на Аврам Грант дори е напсувал английския национал и е трябвало двамата да бъдат разтървани, за да не се стигне до нещо по-сериозно.

„Очакваше се на тренировката да бъдат отработени последните тактически схеми за Уембли, но заниманието се бе прекъснато от сериозен скандал”, каза източникът на „Сън”.

„Изненадващо за всички разправията ескалира. Джон и Тен Кате бяха застанали твърде близо един срещу друг и когато стана ясно, че може да се сбият, другите играчи скочиха между тях за да ги разделят.”

На тренировката е присъствал и собственикът на Челси Роман Абрамович, който е видял случилото се. Скандалът може би обяснява защо сините загубиха финала срещу Тотнъм.